Månadsbrev juni - röd

Månadsbrev

Hej alla vårdnadshavare!

Sommaren är här och det tackar vi för! 

 

Pedagogiskt nuläge: Vi avslutar läsåret med att upptäcka och utforska "Naturens magi". Vi pratar om insekter och småkryp, växter och årstider. Barnens intresse kring fjärilen och nyckelpigan blev startskottet för denna magi. Vi har utforskat fjärilen och dess livscykel, skapat egna fjärilar och samtalat samt reflekterat kring dessa småkryp. 

I samband med den utökade utevistelsen har vi tagit med oss magin och tillhörande undervisning utomhus. Vi har samarbetat med de andra äldrebarnsavdelningarna för att skapa samhörighet och likvärdighet i utbidlningen. Tillsammans har vi planterat, gått på utflykter och utfört olika uppdrag i naturen.

Denna magi fortsätter fram till sommarlovet!

 

Samverkan vårdnadshavare och förskola: Vi påminner ytterligare om vikten av att kontakta förskolan vid ledighet och sjukdom samt att kontakta oss senast kl.14.00 dagen innan ert barn kommer tillbaka till förskolan.

Vi rekommenderar fortfarande att ert barn har med sig en ryggsäck med vattenflaska, solkräm och en uppsättning extrakläder. Det underlättar både för er och för oss pedagoger på förskolan. Glöm inte att barnen ska komma till förskolan klädda efter väder och smörjda med solkräm på soliga och varma dagar!

 

Övrig information:

På tisdag den 16/6 stänger förskolan kl.16.00 pga. APT.    

 

TACK FÖR DET HÄR LÄSÅRET!

Snart går några på sommarledighet och vi vill redan nu passa på att tacka för det här läsåret! Vi har haft en annorlunda vår som vi tillsammans gjort det bästa av. Tack för er förståelse, tillsammans har vi skapat de bästa förutsättningarna för barnen för att få en sån normal vardag som möjligt!

Hoppas ni får en fantastisk sommar!                 

Glad sommar!

Victoria, Manuela och Leila.